Vakantiewoningen Station Racour lonken nu ook naar het buitenland

Jo en Hilde in Ierland

Vakantiewoningen Station Racour in Landen wonnen vorig jaar al de special Award European Year of Rail  op de 10th European Greenways Conference in Valencia maar er is nu nog meer nieuws.. De Ierse dienst van toerisme ‘Fáilte Ireland’ of ‘Welkom Ierland’ was toen ook aanwezig in Valencia en was zodanig onder de indruk van Station Racour dat ze de uitbaters ook uitnodigden om zich persoonlijk te komen voorstellen in het land van U2. 

“Momenteel worden er in Ierland verschillende Greenways, of wegen voor fietsers, wandelaars, steppers, aangelegd op verlaten spoorwegbeddingen. Er staan langsheen deze oude spoorwegbeddingen natuurlijk ook treinstations, seinhuizen en voormalige rangeerstations alle leeg, die wachten op een nieuwe bestemming”, vertelt Jo Uytterhoeven, die met zijn vrouw Hilde het station Racour in Landen liet heropleven.

“Station Racour werd speciaal door Toerisme Ierland uitgenodigd op het congres als ‘inspiratie project’ voor de meer dan 100 genodigden. Op de eerste avond van het congres werd ik aangekondigd als ‘International Guest Speaker’. Toch wel even stressy om voor de Ierse overheid ons gereden traject sinds 1988 van de renovatie van ons station, de vakantiewoning in het station, de heraanleg van 200 meter spoorweg, de inrichting van de  treinvakantiewoningen en de spoorweghut te mogen toelichten. We hebben de presentatie heel ludiek aangepakt met wisselende oude foto’s en filmmateriaal dat chronologisch werd voorgesteld”, vertelt Jo.

Lees verder onder de foto

Jo Uytterhoeven geeft uitleg station Racour Ierland
Jo Uytterhoeven geeft uitleg aan het Ierse publiek

Greenways

“Onze voorstelling duurde zo ongeveer 45 minuten maar duurde nog veel langer verder aan de bar waar we verschillende concrete vragen kregen over ons project van de aanwezige politieke en administratieve vertegenwoordigers die betrokken zijn bij het project van de Greenways in Ierland. Om ons te bedanken voor onze komst naar Ierland en het congres werden we de dag voor en na het congres verwend met verkenningstocht langsheen de Wild Atlantic Way in het graafschap Kerry.”

“Zo een internationaal schouderklopje doet bijzonder veel deugd en geeft een mens een boost om Station Racour op het goede spoor te houden”, besluit Jo.

Lees ook: https://www.hagelandactueel.be/tienen-actueel/nieuws/landen/station-racour-wint-prestigieuze-prijs-uitbaters-halen-award-zelf-af?nid=8846

Lees meer over