“Ik werd behandeld als een beest”, beweert vrouw na aanhouding in Tienen

politie getevallei

Op HLN verscheen een artikel over een vrouw die op 1 mei in Tienen werd aangehouden door de politie, maar ze betwist het hele verhaal. 

Volgens het verhaal van de vrouw ging het als volgt. Op 1 mei ging ze ‘avonds op bezoek bij haar zoon in Tienen. Maar na een dispuut belde de zoon naar de hulpdiensten. Hierop kwam pz Getevallei langs en moest de vrouw meenemen naar het politiekantoor. “Omdat het laat werd, stelde de politie me voor om in een cel met bed plaats te nemen, maar meteen daarna werd ik besprongen door een vijftal agenten die de kleren van mijn lijf scheurden, mijn horloge afnamen en mijn bh los knipten met een schaar. Ook in het ziekenhuis in Tienen heeft het personeel me gestompt, geschopt en geslagen", zegt ze aan HLN.

Bij PZ Getevallei klinkt het officieel: “Mevrouw werd meegenomen naar het politiekantoor en werd uiteindelijk bestuurlijk aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde. De agenten hebben volgens de juiste procedures gehandeld en hebben mevrouw op elk moment trachten te bedaren. Onze collega’s hebben hun job op een professionele en menselijke manier uitgevoerd en we zijn ervan overtuigd dat zij zeer correct gehandeld hebben. Indien mevrouw ontevreden is, kan zij steeds klacht indienen bij comité P, dat is het orgaan dat toezicht houdt op de werking van de politiediensten.”

Lees meer over