Volgende week gaan onderhoudswerken aan de Mechelbaan in Begijnendijk van start

Mechelbaan Begijnendijk

De werken zullen in twee fases worden uitgevoerd, links en rechts van de Liersesteenweg (N10). 

In een eerste fase (zie foto) worden aan het kruispunt van de Mechelbaan met Hoekje en de Dorpsstraat de verzakte betonstraatstenen opgebroken en een nieuw wegdek in asfalt aangelegd en aan de aansluiting met de Liersesteenweg (N10) het asfalt afgefreesd en van een nieuwe laag voorzien. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag 13 mei tot en met woensdag 15 mei.

Voor het doorgaand verkeer dat komt van de Liersesteenweg (N10) wordt een omleiding via Pijpelheide voorzien. Het verkeer dat komt van het centrum van Begijnendijk wordt omgeleid via de Kleinesteenweg. De Schavotstraat wordt opengesteld om de woningen die gelegen zijn tussen beide kruispunten en in de Schavotstraat te ontsluiten. Voetgangers en fietsers kunnen de naastgelegen fietspaden gebruiken, maar dienen over te steken in de Dorpsstraat.

In een tweede fase op donderdag 16 mei en vrijdag 17 mei worden het asfalt en wegdek aan de aansluiting met de Liersesteenweg (N10) aan de overzijde en de aansluitingen met de spooroverweg vernieuwd. Voor het doorgaand verkeer wordt een omleiding via de Sleutelbaan en Haltestraat voorzien. De inwoners van de woningen die gelegen zijn tussen de Liersesteenweg (N10) en spooroverweg kunnen omrijden langs de Kasteelstraat. Voetgangers en fietsers kunnen de naastgelegen fietspaden gebruiken.

“Voor wie het zich al lang afvraagt waarom dit niet hersteld wordt: nog even geduld en het kruispunt Mechelbaan met Dorpsstraat/Hoekje en de aansluitingen van Mechelbaan met de Liersesteenweg en de spoorweg zijn vernieuwd”, zo voegt schepen David Dupont (Samen) nog toe aan de communicatie van het bestuur.

Lees meer over