Diest telt nu meer dan 25.000 inwoners, daar zorgde geboorte van tweeling Elias en Sammy voor

tweeling

In Diest wonen nu meer dan 25.000 mensen en dit dankzij de geboorte van de tweeling Elias en Sammy. De twee die geboren werden op 3 april 2024 werden samen met hun ouders verwelkomt op het stadhuis.

Wie van beide nu de 25.000ste inwoner is, doet er niet echt toe maar het cijfer staat intussen al op 25.058 inwoners. “We zijn blij dat Diest blijft groeien, maar het belangrijkste blijft het geluk van onze inwoners, onze bezoekers en onze bedrijven. Met elke inwoner brengen we een nieuw hoofdstuk tot leven. Daar schrijven we als stad aan mee en ook onze 25.000ste  inwoners heten we dubbel welkom“, zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest)

Ook schepen van Burgerzaken Pascal Vanaudenhove (Open Diest) is blij met dit dubbel nieuw leven. “De geboorte van een kind is het mooiste moment in het leven van ouders. Een tweeling betekent dubbel geluk. Kers op de taart om dan nog eens de 25.000ste inwoner te zijn. Het maakt dit gebeuren super speciaal.”

De twee kleintjes kregen onder andere een verrassingspakket in de vorm van een totebag met een rompertje, slabbetje, een Diest-badponcho en andere zaken. Ook voor grote broer Jacob was er een pakje, hij kreeg een Diest-muts, en voor de ouders was er een bos bloemen. “Het is fantastisch dat onze zonen in Diest geboren zijn, en nu ook nog eens bij de geboorteaangifte geregistreerd werden als 25000ste inwoners", vertelt vader Nick Vranken trots. “Ik ben van Utrecht naar Diest verhuisd voor de liefde”, vult mama Mariem aan. “Diest is een mooie plaats om onze kinderen groot te brengen.”