Beterschap op komst voor bereik gsm in Kortenaken, al lijkt echte oplossing nog niet voor morgen

gsm mast

Er is misschien beterschap op komst voor de slechte dekking van het gsm-bereik in Kortenaken, al zijn de voorziene ingrepen voor het gemeentebestuur niet voldoende. Eerder hadden ook al de burgemeesters van Glabbeek en Linter aan de alarmbel getrokken

Het schepencollege in Kortenaken had recent een overleg met provider Orange over de beperkte netwerkdekking in sommige delen van de gemeente. 

“Vorig jaar hebben we de providers al een brief gestuurd over de problemen. Op het grondgebied van Kortenaken staan er drie antennes van Orange waarvan er één vorig jaar is gemoderniseerd (Waanrode) en de twee andere (Ransberg en Kortenaken) worden in 2026 gemoderniseerd. Binnenkort komt er in Kapellen (grondgebied Glabbeek) op de mast van Proximus een bijkomende antenne van Orange en dit zal – samen met de modernisering – voor klanten van Orange een beperkte verbetering geven voor onze inwoners”, zegt burgemeester Kristof Mollu (KORTbij) die, samen met de andere raadsleden en schepenen, er bij de provider blijft op aandringen om meer inspanningen te doen. 

“We hebben vanuit het gemeentebestuur aangedrongen om een extra antenne te plaatsen in de omgeving van Hoeleden en Kersbeek-Miskom. Men zal nu metingen uitvoeren om de dekking te onderzoeken en te bekijken of dit voor de operatoren financieel haalbaar is. Vanuit het gemeentebestuur blijven we hierop aandringen en hebben we hierover eind deze maand ook overleg met Proximus.”