Voetbalclub Standaard Neerwinden blijft alsnog voortbestaan en doet dat onder nieuwe naam

Maarten Swinnen is alvast laaiend enthousiast

Na maanden van onduidelijkheid is de kogel door de kerk: ook volgend seizoen zal er worden gevoetbald in Neerwinden, weliswaar onder een nieuwe naam: Neerwinden FC. 


 

Voorzitter Maarten Swinnen is laaiend enthousiast. “Met de nieuwe naam willen we vooral tonen dat er een nieuwe ploeg klaarstaat. En dat is belangrijk, Neerwinden FC is geen verhaal van één voorzitter die de grote baas zal spelen. Samen met een aantal mensen, waaronder Junior Michaux, Indy Holsbeek en Johan Cans zullen we het kernbestuur vormen. Dit zal ook worden aangevuld met geëngageerde vrijwilligers. Alle helpende handen zullen nodig zijn en iedereen is welkom."

Natuurlijk moet de nieuwe organisatie tijd krijgen om te groeien, want de uitdagingen zijn groot, dat beseft bestuurder en kapitein van de huidige eerste ploeg Junior Michaux.  “Volgend seizoen zal een echt overgangsjaar worden. We starten dan met twee ploegen: een reserveploeg en een ploeg in de U17-reeks, al kan het nog steeds zijn dat er extra ploegen aantreden.”

Ook bestuurder Johan Cans waarschuwt dat het eerste seizoen niet vanzelfsprekend zal zijn. “Tegen eind volgend seizoen willen we onze bestuursploeg en vrijwilligersploeg volledig hebben opgebouwd, maar we willen ook een zicht hebben op een volledige eerste ploeg. Iedereen zal moeten beseffen dat het eerste jaar moeilijk wordt en dat er veel werk in het verschiet is. Maar als we allemaal schouder aan schouder gaan staan, kunnen we ervoor zorgen dat er een nieuw, ambitieus en duurzaam voetbalproject zal groeien in de lokale gemeenschap van Neerwinden en groot-Landen.”

Lees meer over