Marcel (2) lijdt aan erg agressieve tumor, vrienden organiseren wandeling naar Scherpenheuvel om geld in te zamelen

De kleine Marcel lijdt aan een agressieve tumor

Marcel, het zoontje van Michiel Heusdens en Annemie Vanderspikken uit Rummen, kreeg begin 2024 slecht nieuws. Het jongetje, dat nog drie jaar moet worden, heeft een agressieve tumor.

Elke Borremans (43) en haar man Joeri Janssens (41), eigenaars van de frituur ’t Ketelke in Rummen, zijn al dertien jaar vrienden van het koppel en wilden iets doen om hen te helpen. 

“Marcel werd net na nieuwjaar ziek en toen ik het vreselijke nieuws hoorde wilde ik hen per se helpen. Ik wilde zelfs te voet naar Scherpenheuvel gaan om daar een kaarsje te branden als dat hem zou genezen. Dat idee begon vorm te krijgen in mijn hoofd als een soort sponsortocht. Het beetje geld dat ik zou bijeenbrengen zouden we aan het gezin kunnen geven. Ik heb toen bij anderen gepolst of er interesse was om mee te doen en nu blijkt dat er al vijftig mensen hebben ingeschreven om mee te gaan wandelen. Het gaat hem niet enkel om de sponsoring maar vooral de mentale steun die we hierbij, als gemeenschap, willen geven aan Michiel, Annemie en vooral de kleine Marcel", klinkt het.

Steunen op alle mogelijke manieren

"Mijn man en ik zijn niet echt wandelaars, maar we zien die twintig kilometer zeker wel zitten. Ook onze 14-jarige zoon vindt het belangrijk om hieraan mee te doen. Op maandag 20 mei vertrekken we om 9 uur aan onze frituur. Een aantal mensen zullen wandelen, anderen wilden hulp bieden op een andere manier, per auto of een donatie. We hebben ook lekkere lunchpakketten die men voor zeven euro kan kopen. Ook dat geld gaat in de pot voor de donatie. Kijk, het is gemakkelijk om mensen te vragen voor geld. Maar dit is helemaal niet de bedoeling, we willen het koppel steunen en laten zien dat ze er zeker niet alleen voor staan. Dat vind ik belangrijk", besluit Elke. Inschrijven kan via het gsm-nummer van Elke: 0475 26 77 63. De tocht sponsoren kan via een gift op het rekeningnummer BE90 7340 0324 2132 met vermelding: ’naam + steun Marcel’.

Lees meer over