Nieuw fietspad moet zorgen voor veilige verbinding met in opbouw zijnde vrijetijdssite in Kortenaken

Fietspad

In Kersbeek-Dorp (Kortenaken) wordt een nieuw fietspad aangelegd. De werken starten in de week van 13 mei  en worden voor 33% gesubsidieerd met middelen van het Kopenhagenplan van de Vlaamse overheid.

Over een afstand van 800 meter komt er een nieuw fietspad aan de oneven zijde op Kersbeek-Dorp. “In 2019 legden we reeds een nieuw fietspad aan op de Doddelbergstraat en het fietspad dat nu wordt aangelegd sluit hierop aan. Op deze manier wordt er vanuit het centrum van Kersbeek een veilige verbinding gecreëerd met de in opbouw zijnde vrijetijdssite in Kersbeek en met de steenweg Tienen-Diest” zegt burgemeester Kristof Mollu (KORTBij). “Het fietspad wordt aanliggend uitgevoerd en voldoet aan de richtlijnen van Vlaanderen waardoor de werken voor 33% worden gesubsidieerd via middelen uit het Kopenhagenplan van Vlaanderen.”

Nog meer werken

Gelijktijdig met de werkzaamheden aan het fietspad, wordt ook het kruispunt met de Slagveldweg vernieuwd en versmald. “Er komt in de vrijgekomen ruimte een graszone waarin regenwater wordt gebufferd. Voorafgaande de werkzaamheden hebben de nutsmaatschappijen hun leidingen vernieuwd zodat er minder storingen zijn in de toekomst. De werken voor de aanleg van het fietspad en de werken aan het kruispunt met de Slagveldweg zullen normaal gezien tot eind juni duren. Voor de werken aan het fietspad zal de doorgang van het verkeer steeds mogelijk blijven en wordt er gewerkt met tijdelijke verkeerslichten.”

Nadat het fietspad is aangelegd zullen de nutsmaatschappijen ook nog werken in de berm van de evenzijde van Kersbeek-Dorp. Vanaf de elektriciteitscabine van Kersbeek tot aan de Slagveldweg worden de waterleidingen vernieuwd. Dit moet ervoor zorgen dat storingen makkelijker kunnen opgevangen worden. 

 

 

Lees meer over