Politieke beweging KORTbij! verenigt alvast CD&V en Vooruit Kortenaken

11 september 2022 | 19u07 | Gepost door rik.poulman@te…
KORTenaken

De oproep die burgemeester Kristof Mollu enkele weken geleden deed tot het oprichten van een nieuwe Kortenaakse politieke beweging ‘KORTbij’, resulteert.

“Dat is bij ons niet in dovemansoren gevallen”, zegt Vooruit-voorzitter Koen Veulemans. “Het was een aanzet voor ons bestuur om ons te bezinnen over onze politieke doelstellingen. Wij kiezen ervoor om Kortenaken na de verkiezingen van 2024 verder goed, sociaal en toekomstgericht te besturen. Daarom hebben we ons intussen aangemeld om mee aan de kar van KORTbij te trekken.”

Vooruit-schepen Griet Vandewijngaerden: “We hebben met het bestuur een checklist opgesteld over hetgeen wij voor Kortenaken wensen. Dat is professioneel besturen, wij willen een sociaal bestuur, we willen een vernieuwend concept voor de gemeente (op schaal van de gemeente), we willen een leuke leefbare gemeente, we willen nieuwe jonge krachten en tot slot willen we een ploeg – zoals de huidige meerderheid trouwens – die aan elkaar hangt en echt samenwerkt. Dat is volledig conform de oproep van burgemeester Kristof Mollu.”

Vooruit (voorheen sp.a) Kortenaken heft zichzelf als partij op lokaal vlak op en engageert zich in de nieuwe beweging. “Dat doen wij zonder onze waarden en het sociale te verloochenen” zegt Griet Vandewijngaerden. De twee partijen zaten in de zomervakantie al enkele keren samen en gaan nu verder met Mollu en zijn team een gemeenschappelijke missie, platform en programma uitwerken.

Raadslid Veulemans: “Net zoals burgemeester Mollu vinden ook wij het belangrijk dat er nog andere mensen met andere invalshoeken aansluiten bij dit initiatief. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat wij samen in staat zullen zijn om een nieuwe, sterke en samenhangende politieke beweging uit de grond te stampen! Kort bij de inwoners.” Tegen begin 2023 moet het project klaar zijn.

Lees meer over