Oud OCMW-gebouw in Glabbeek wordt nieuwe campus van muziek- en kunstschool

Schepen van Patrimonium Tom Struys en schepen van Onderwijs Hilde Holsbeeks

Het oude OCMW-gebouw in Glabbeek wordt de nieuwe campus van muziek- en kunstschool ART. Dat gebouw werd intussen ,net als alle anderen op de site van het oud militair domein langs de Steenbergestraat, asbestvrij gemaakt.

Het gaat om het oude stafgebouw waar jarenlang het OCMW in gehuisvest was. “Er werd een nieuw geïsoleerd dak geplaatst, de ramen en deuren worden vernieuwd en er komen zonnepanelen op het dak. Aan de binnenzijde zijn er maar beperkte verfraaiingswerken nodig om mooie klaslokalen voor de nieuwe campus van ART te kunnen maken”, zegt schepen van Patrimonium Tom Struys (Dorpspartij).

Door de intergemeentelijke samenwerking in de regio tussen Glabbeek, Hoegaarden, Boutersem, Kortenaken, Tielt-Winge en Tienen in de regionale kunstacademie ART zit het muziek- en kunstonderwijs in de lift en daarom is er nood aan nieuwe klaslokalen. 

“Doordat het oud OCMW-gebouw perfect voldoet aan de noden van een muziek -en kunstschool is het een logische herbestemming. We kochten ook nieuw klasmeubilair aan zodat de leerlingen en de leerkrachten vanaf begin volgend schooljaar van start kunnen gaan in een mooi, nieuw en modern schoolgebouw”, besluit schepen van Onderwijs Hilde Holsbeeks (Dorpspartij). 

 

 

Lees meer over