Dierenasiel De Zorghoeve start dierenvoedselbank op voor baasjes die het niet breed hebben

voedselbank

Het OCMW van Kortenaken en dierenasiel De Zorghoeve slaan de handen in elkaar en starten een dierenvoedselbank op. Bedoeling is voedingspakketten uit te delen zodat dieren bij hun eigenaars kunnen blijven. 

Het initiatief voor de voedselbank komt van uitbaters van De Zorghoeve Marc Dekeyser en Iris Cornelis. “Ook voor wie het financieel moeilijk heeft, willen we een verschil kunnen maken op deze manier. Een huisdier hoeft namelijk niet te lijden onder de financiële problemen van de baasjes.”

Ook bij het OCMW zijn ze zich bewust van het feit dat het hebben van een huisdier een flinke hap uit het budget betekent. “Denk ook aan de almaar stijgende energieprijzen en ook de toenemende prijs van voedingsmiddelen”, vult schepen van Welzijn Michel Vander Velpen (KORTbij) aan.

De Zorghoeve wil nu zoveel mogelijk dierenvoeding en andere benodigdheden verzamelen en streeft ernaar om maandelijks voor elk ingeschreven dier een gratis voedingspakket te kunnen aanbieden. “Hiervoor werken we samen met een aantal leveranciers van dierenvoeding maar ook met dierenwinkels en particulieren. Zij doneren producten die ze niet meer gebruiken omdat er schade is aan de verpakking of de houdbaarheidsdatum te kort is. Wij halen die dan op en uiteraard letten we op de kwaliteit van de aangeboden producten”, zegt Iris. 

Mensen die nood hebben aan dergelijke pakketten kunnen elke derde woensdag van de maand terecht in De Zorghoeve, van 13 tot 15 uur of op afspraak. “Het enige wat ze moeten meebrengen is een bewijs van het OCMW. Wij helpen hen dan met plezier verder.”

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het diensthoofd Welzijn Katja Lammens via socialedienst@kortenaken.be of op het nummer 011/49.03.56.

Lees meer over