Dierenasiel De Zorghoeve geeft hond terug aan eigenaar en betaalt de onkosten

Zorghoeve

Niet alleen met kerst zijn er warme verhalen want dierenasiel De Zorghoeve in Kortenaken zorgt ook nu voor een verhaal met een happy end. Nadat ze eerder in Diest een Amerikaanse akita hond gingen ophalen geven ze die nu aan de eigenares gratis terug. “Normaal moet ze om en bij de 450 euro betalen maar dat kan ze niet en daarom hebben we besloten de hond gratis terug te geven, we doen er nog wat eten bovenop”, zegt Iris Cornelis van het asiel.

De hond werd recent opgehaald in Diest om familiale redenen. “Het ging om een noodopvang omwille van de familiale situatie, meer details kan en mag ik niet geven. Intussen is de situatie dusdanig dat het dier terug kan naar zijn baasjes maar de kosten kunnen ze niet dragen, daarom hebben we besloten die te laten vallen zodat de hond terug kan naar zijn vertrouwde omgeving. Zijn baasjes zijn zeer gehecht aan het dier en verzorgen hem ook goed. Ze kwamen het dier ophalen met de bus, dat zegt ook veel.”

De Zorghoeve liet de hond ook vaccineren. “Die hond is echt hun leven. Ze waren zeer blij en dan weet je waarom je dit asiel destijds hebt opgestart. Er was trouwens al interesse van mensen om de hond te adopteren maar wanneer je die kan herenigen met zijn baasjes is dat toch net beter. Het voelt echt goed als je dergelijk iets kan doen”, besluit Iris.

 

 

Lees meer over