Dan toch geen X-files in Tielt-Winge maar wel een boodschap uit het hart

welkom

Het mysterie van de vreemde boodschap, met name ‘Welkom’ gegraveerd in een landbouwveld rond de Vlooybergtoren in Tielt-Winge, u weet wel die van de Play4 reeks Callboys, is ontrafeld. Het ging niet om een boodschap van aliens maar wel om eentje van Wim en zijn broer Raf Pauwels die met het initiatief in beeld willen komen tijdens het tv-verslag van de wielerwedstrijd Dwars door het Hageland. Tegelijk willen ze ook de aandacht vestigen op de vzw Heide Atelier uit Heist op den Berg die roomijs maakt en verkoopt met jongeren met een niet aangeboren hersenletsel of autisme.

Wim nam de gronden destijds over van zijn ouders en gebruikt die nu om op een originele manier een boodschap over te brengen. Bedoeling is dat de helikopter van ‘Dwars door het Hageland’ die in beeld brengt.

“Al een paar dagen vroegen mensen zich op sociale media af wat de boodschap betekende. We willen de aandacht vestigen op het Hageland voor de wielerwedstrijd Dwars door het Hageland en ook onze sociale boodschap op die manier duidelijk maken,”, zegt Wim die de grond al twintig jaar in zijn familie heeft.

Zijn broer Raf rolde destijds toevallig in het wielerpeloton en is al lang motard in koersen, onder andere voor de Ronde van Vlaanderen. “Het leek ons leuk om met deze stunt uit te pakken. Als we hiermee ook de vzw Heide Atelier onder de aandacht kunnen brengen, is dat mooi meegenomen. Zij zetten zich in voor mensen die een niet aangeboren hersenletsel hebben en zoeken plaatsen voor hen op de arbeidsmarkt, vaak kunnen zij niet terecht in het reguliere arbeidscicruit. De vzw bereidt hen voor en begeleidt hen, zij verdienen alle steun en daarom ook dat we dit initiatief namen. Zij gaan ook ijsjes verkopen aan de toren vanaf 1 mei tijdens de weekends, schoolvakanties en feestdagen en dit telkens van 13 tot 18 uur.”

Lees verder onder de foto.

Welkom
De broers willen met hun initiatief de cameraman van Dwars door het Hageland verleiden maar ook een sociaal doel in de kijker zetten

Oproep aan alle wielertoeristen

Het initiatief van de twee broers is meer dan welgekomen want het gemeentebestuur zoekt al langer naar een manier om de bezoekers iets extra te bieden. “We waken zorgzaam over het feit dat het geen overlast oplevert voor de buurt en we gaan er ook voor zorgen dat alles er proper blijft”, zegt Raf nog terwijl zijn broer Wim nog een andere boodschap heeft. 

“Als we onze regio op de kaart willen zetten als wielerdorp is het best belangrijk dat we de dag dat de koers gereden wordt, met name op 8 juni, zoveel mogelijk wielertoeristen rond onze boodschap kunnen verzamelen zodat de cameraman in de helikopter een mooi beeld kan maken van Tielt-Winge en we onze gemeente onder de aandacht kunnen brengen. Vandaar een warme oproep aan alle wielertoeristen om die dag te verzamelen aan de Vlooybergtoren”.