Nieuwe locatie voor Blue-bikes in Tienen

Een deel van de Blue-bikes op de Kabbeekvest, waar reeds een Hoppinpunt is.

Een deel van de Blue-bikes, de blauwe deelfietsen, verhuist van het Sporthalstraat naar twee nieuwe locaties om de Tienenaars aan te zetten aan fietsdelen te doen. 

Ook Tienen heeft al sinds enkele jaren deelfietsen staan op twee locaties. Er stonden deelfietsen aan het station van TIenen en aan de Sporthalstraat. Men heeft nu beslist om de fietsen van de Sporthalstraat te verspreiden over twee nieuwe locaties, namelijk aan het Hoppinpunt aan de Kabbeekvest en aan de Parking Albertvest. Zo hopen stad Tienen en Blue-Bike nog meer Tienenaars te overtuigen om aan fietsdelen te doen. 

Het gebruik van deze deelfietsen zit in de lift. Zo waren er in 2021 in totaal 1.484 ritten in Tienen, in 2023 waren dit er al 2.166.  

Hoppinpunt 

De locatie aan de bushalte Kerk Heilig Hart op de Albertvest wordt ingesteld als een Hoppinpunt. Hierdoor kan je vlot overstappen van het ene op het andere vervoermiddel. Een tweede nieuwe locatie is de Kabbeekvest ter hoogte van het Sociaal Huis. Dit is reeds een bestaand Hoppinpunt. 

Promo

Een jaarabonnement kost 12 euro. Voor de eerste 24 uur betaal je 2,5 euro dankzij de stad Tienen die 1 euro bijpast. Om Tienenaars te stimuleren deze nieuwe locaties te gebruiken, kan je een promocode ingeven waardoor je het eerste jaar een gratis lidmaatschap krijgt. Hiervoor moet je de code ‘Tienenfietst’ gebruiken.

Lees meer over