Meerdere grote werken op til in Scherpenheuvel-Zichem, andere worden uitgesteld

Stadhuis

In Scherpenheuvel-Zichem starten op maandag 29 april onderhoudswerken op verschillende locaties in de stad. In totaal kosten die werken ruim 2 miljoen euro. Daar waar in het vorige dossier de nadruk lag op asfaltwegen en het dossier daarvoor op betonwegen lag, gaat het nu om zowel asfalt-, beton- en klinkerwerken. 

Volgens schepen van Openbare Werken Jan Boeckx (Blauw SZ) zijn de werken meer dan nodig. “De voorbije jaren hebben we de nodige middelen hiervoor aanzienlijk opgetrokken, en ook dit jaar doen we dat opnieuw. Het onderhoud van onze infrastructuur is steeds een speerpunt geweest in het beleid rond openbare werken, gecombineerd met enkele belangrijke rioleringsdossiers. Het nieuwe dossier gaat van vernieuwen van toplagen in asfalt tot vervangen van betonplaten en frezen van betonwegen. Dat resulteert in minder trillingen en geluidsoverlast naar de omwonenden toe. Verder worden ook nog voetpaden vernieuwd, fietsoversteekplaatsen verbeterd of kleinere herstellingen doorgevoerd.”

Sommige geplande werken moeten worden uitgesteld door de werken aan de Westelsebaan, in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Zo hebben wij werken gepland in Hoornblaas en Reppelsebaan, maar daar loopt een deel van de omleiding over. Ook in, onder andere ,de Sprinkhaanstraat, Dijk en Tiensestraat zijn werken gepland, maar de hinder zou te groot worden om hier werken uit te voeren gelijktijdig met de werken op de Westelsebaan”, aldus nog Boeckx. 

Daarnaast loopt er ook nog een opdracht met betrekking tot het vernieuwen van de belijning op het grondgebied van de stad. “De aannemer is ondertussen al enkele weken geleden met de opdracht gestart. De uitvoering hiervan zal gespreid verlopen over een termijn van twee jaar.Het was jaren geleden dat deze opnieuw werden aangebracht, dat werd hoog tijd dus.”

 

 

 

Lees meer over