Man die te veel betaalde voor sticker Rode Kruis gevonden: "Man gaf pincode in als bedrag"

Pleisteractie2024_Rode+Kruis-Vlaanderen_Camille

Bij de jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis afdeling Tienen schrokken ze op van een uitzonderlijk bedrag van 1.014 euro voor een sticker. 

Zowel in Leuven als in Tienen werden stickers per ongeluk verkocht aan een hoger bedrag. Voorzitter Peter Janssens van het Rode Kruis Tienen legt uit hoe dit kon gebeuren. 

“We merkten ineens op dat er 1014 euro was betaald, en keken onmiddellijk naar onze uittreksels. We wisten op welke plaats en door welke verkoper de sticker was verkocht. Eerst dachten we dat dit via een terminal was betaald, dan kunnen we namelijk het bedrag manueel intikken. Maar het enige wat we op het uittreksel konden terugvinden, was de voornaam. Gelukkig was het weinig voorkomende voornaam. Hierop heb ik dan een zoekactie geplaatst, want we wilden natuurlijk het geld teruggeven. Payconiq heeft ons dan geholpen met het telefoonnummer van die man. Blijkbaar was hij een paar dagen weggeweest en had hij het nieuws nog niet kunnen lezen. Gisterenavond kregen we dan een bericht van de man en hebben het geld kunnen terugstorten. De man in kwestie wilde anoniem blijven, maar we weten dat hij in de buurt van Tienen woont", vertelt Janssens.

Wat is er dan juist gebeurd?

"Blijkbaar moet de fout gebeurd zijn bij het inscannen van de QR-code. Na het inscannen van de QR-code moet je het bedrag nog eens bevestigen en dan pas je pincode ingeven. Maar omdat de man gehaast was, heeft hij dit niet opgemerkt. Het is een veelvoorkomende fout, vertelde Payconiq ons . We willen hierbij ook benadrukken dat het geld steeds naar de lokale afdelingen gaat en niet naar de hoofdzetel. Anders hadden we dit natuurlijk niet zo snel kunnen zien", klinkt het nog.

Lees meer over