Twee tennisterreinen worden overdekt

Tennifun Hoegaarden Wautraets
Johnny bij de terreinen van Tennifun

Tennifun, de tennisclub uit Hoegaarden, die ooit startte op het stadhuis van Tienen,  heeft ruim meer dan 450 leden. “In de zomer beschikken we over zes tennisterreinen, voldoende voor onze werking, maar in de winter zitten we met een probleem. Vandaar dat we bij de gemeente Hoegaarden een aanvraag tot overdekking hebben ingediend. Thans is deze aanvraag goedgekeurd”, zegt Johnny Wautraets die ondertussen 32 jaar voorzitter is..

De club is ontstaan met enkele vrienden van het stadhuis in Tienen, maar in 1998 vond de club een vaste stek in Hoegaarden. “Eerst hadden we drie terreinen, 10 jaar geleden kwam er een vierde bij en de jongste jaren hebben we nog twee bijkomende velden aangelegd. We zijn nog aan het onderzoeken wat mogelijk is. Een vaste constructie lijkt financieel voorlopig niet haalbaar, dus zou het eerder een ballonconstructie worden. Die zouden we dan in de zomer kunnen verwijderen. Maar dit kost veel geld en daar zijn we nog niet uit”, aldus Johnny.

Tennifun is wel afgestapt van padel. Einde vorig jaar was er een tijdelijke padelkooi aangebracht. “Dat gaan we niet doen. Er zijn al voldoende padelkooien in Tienen, in Lumay er mogelijks weldra ook in Outgaarden. We zijn een tennisclub met het accent vooral op jeugdopleiding. Van onze ruim 450 leden zijn zeker de helft jeugdspelers”, besluit Johnny. Tennifun krijgt al een zestal jaren lang van de tennisbond een zilveren medaille als jeugdvriendelijke tennisclub.

Info: https://www.tc-tennifun.be/

Lees meer over