Ruim 2,5 miljoen euro voor extra leerlingen in buitengewoon onderwijs BuSO Zonnegroen in Zoutleeuw

BuSo

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) komt met ruim 2,5 miljoen euro subsidie voor extra plaatsen in BuSO Zonnegroen in Zoutleeuw. De school voor buitengewoon secundair onderwijs verwacht een grote groei van het aantal leerlingen in de volgende schooljaren en kan het geld dan ook goed gebruiken. 

Vlaanderen voorziet deze regeerperiode 3 miljard euro voor nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur, het budget voorzien voor structurele extra plaatsen in bestaande scholen bedraagt 360 miljoen euro, de helft meer dan in de vorige regeerperiode.

“In het schooljaar 2027-2028 verwachten scholen, binnen de B-stroom en de BSO- en TSO-opleidingen, een toename van het aantal leerlingen. Deze zal ook bij BuSO Zonnegroen tot extra inschrijvingen leiden. In dit kader kijkt Vlaanderen vooruit en krijgt de school 2.688.979 euro om ruimte te maken voor extra leerlingen. De praktijkgerichte lessen vragen om aanzienlijke ruimte en middelen, die in lijn moeten zijn met de behoeften van de leerlingen. Hoewel een leegstaand atelier aan de overkant van de straat voorlopig wat bijkomende ruimte biedt, heeft de school dringend nood aan aangepaste lokalen”, zegt lokaal N-VA bestuurslid Annemie Humblet.

“We willen zeker zijn dat de extra plaatsen op tijd gerealiseerd worden, want er komt in sommige onderwijszones een nieuwe piek in het aantal leerlingen. Deze extra investering is nu meer dan nodig op plaatsen zoals Zoutleeuw”, zegt Weyts nog. 

Lees meer over