Scherpenheuvel-Zichem ook dit jaar aankomstplaats voor Baloise Belgium Tour

De Baloise Belgium Tour in Landen

De Baloise Belgium Tour strijkt op vrijdag 14 juni opnieuw neer in Scherpenheuvel-Zichem. De stad vormt die dag de aankomstplaats van de derde rit waaraan enkele van de grootste internationale teams ter wereld deelnemen en ook alle Belgische topteams uit de UCI Pro-series present tekenen. De Baloise Belgium Tour is een vijfdaagse wielerronde. 

De 93ste editie van de Baloise Belgium Tour vindt plaats van 12 tot 16 juni. Het wordt opnieuw een Belgische wielerronde, met start- en aankomstplaatsen in de drie gewesten waaronder dus Scherpenheuvel-Zichem dat als aankomstplaats fungeert voor de derde rit die 188,2 km lang is en waarvan de start gegeven wordt om 12.40 uur op de markt in Turnhout.

Van de Antwerpse Kempen gaat het naar Vlaams-Brabant, met onderweg enkele Hagelandse hellingen: het Rot in Holsbeek, de Roeselberg in Tielt Winge en de kasseien van de Kerkstraat in Bekkevoort. In en om Scherpenheuvel-Zichem worden twee lokale rondes gereden. De finish wordt rond 17 uur verwacht in de Diestsestraat, waar vorig jaar de openingsrit van de Baloise Belgium Tour aankwam”, luidt het bij de initiatiefnemers.

“Het centrum van Scherpenheuvel bruist van de activiteiten tijdens deze dag. De week voordien, op 8 juni, dendert Dwars door het Hageland ook langs onze Maagdentoren in Zichem. Ook daar is iedereen welkom in ons Wielerdorp”, zegt schepen van Sport Kris Peetermans (Open Vld).

Ook burgemeester Manu Claes (cd&v) is blij dat de koers weer de stad aandoet. “Onze stad is al enkele jaren het strijdtoneel voor deze twee topkoersen. Scherpenheuvel-Zichem is een dynamische stad met een passie voor wielrennen, aantrekkelijkheid en gastvrijheid, waar iedereen zich thuis moet voelen.”

Bekijk hier de promovideo van de Baloise Belgium Tour 2024 >>

 

Lees meer over