Gemeenteraadslid stapt uit partij nadat haar bevallingsrust werd ontzegd

elynn van uffel

Nadat het lokale partijbestuur haar afgelopen weekend had gemeld dat ze een officiële berisping zou krijgen omdat ze drie interne partijvergaderingen niet had bijgewoond, besliste Elynn Van Uffel uit de lokale afdeling van Open VLD te stappen. Het liberale oppositieraadslid en fractieleidster was 7 weken geleden bevallen van haar derde dochter. Na vele interne strubbelingen in de partij was dit voor haar de druppel die de emmer deed overlopen. 

Elynn Van Uffel was van 2012 tot 2018 schepen voor Open VLD in Tremelo. Sinds 2019 zetelde ze er voor de partij als oppositieraadslid en fractieleidster. Donderdag zal ze bij de online samenkomst van de gemeenteraad als onafhankelijk oppositieraadslid zetelen. Ze behoudt evenwel haar lidkaart van Open VLD en verklaart uitdrukkelijk alleen afstand te doen van de lokale afdeling die naar verluidt al geruime tijd kampt met interne strubbelingen tussen de oude en nieuwe garde. 

Het partijbestuur reageerde door te verklaren dat het haar eigen beslissing is en dat zij nooit op haar ontslag hebben aangestuurd. 

Lees meer over