Damiaanrun schenkt voetbalkooi aan de Damiaanschool van Tremelo

Voetbalkooi damiaanactie

Het evenement maakt deel uit van 'Damiaan Beweegt', een unieke samenwerking tussen het Damiaanactiecomité, de parochie Ninde, het Damiaanmuseum, Huize De Veuster, het WZC Damiaan en de gemeente Tremelo. De opbrengsten van het festival gaan jaarlijks naar lokale goede doelen en projecten van de Damiaanactie.

Burgemeester Bert Dewit (CD&V) verklaart: "De Damiaanrun zelf is een obstakelrun op maat van gezinnen met kinderen, rondom het Damiaanmuseum in Tremelo. Het is geen wedstrijd, maar een parcours dat deelnemers afleggen door samen te werken en elkaar te ondersteunen. Het volledige parcours afleggen duurt zo'n anderhalf à twee uur. Dit jaar doen voor het eerst ook scholen buiten Tremelo mee. Scholen uit de regio kunnen de Damiaanrun met hun klas al eens testen op dagen voor het festival."

Vorig jaar waren er 690 schoolkinderen en 1.000 deelnemers aan de Damiaanrun. Schoolkinderen Alice en Seppe zijn erg blij met de voetbalkooi. Alice vindt het een slim spel: "Er is geen keeper bij en dat maakt het erg leuk". Seppe vindt de voetbalkooi ook een goed idee: "Ik ga er zo vaak als mogelijk gebruik van maken", zegt hij.

De opbrengst van dit jaar zal gaan naar het solidariteitsproject 'Uitstap zonder zorgen' van WZC Damiaan. Hiermee wil de zorginstelling bewoners met minder financiële middelen de kans bieden om toch deel te nemen aan uitstappen en activiteiten. 

Het grote volksfeest 'Damiaan Beweegt' verwelkomt de zondag voor Hemelvaart al jarenlang duizenden bezoekers voor een leuke dag vol muziek, feest, marktkraampjes en animatie. De Damiaanrun vindt dit jaar plaats op 5 mei 24. 

Inschrijven kan hier.

Lees meer over