Christian Hennuy 40 jaar actief als regiojournalist

4 januari 2022 | 08u41 | Gepost door rik.poulman@te…
Christian Hennuy

Zopas verscheen de tiende bijlage online van de eerder in boekvorm uitgegeven Kroniek van Hoegaarden, Meldert, Outgaarden en Hoxem van collega Christian Hennuy. De publicatie valt samen met zijn 40ste verjaardag als regiojournalist.

De Kroniek van ‘Hoegaarden, Meldert, Outgaarden en Hoxem 2021’ staat online. Het is een verzameling van al wat er in Hoegaarden in die periode gebeurde en wat er over Hoegaarden gepubliceerd werd. Dit is al de tiende bijlage bij de in boekvorm uitgegeven Kronieken 1978 - 2007 / 1900 - 1977/ 2008 - 2011. Al deze Kronieken zijn gratis online te lezen op www.kroniekvanhoegaarden.be.

“Deze Kroniek valt samen met mijn 40ste verjaardag als regiojournalist”, vertelt Christian hierover. “Dat was toch de aanleiding om in 2007 te starten met de Kronieken van Hoegaarden, Meldert, Outgaarden en Hoxem. De informatie die je binnenkrijgt als regiojournalist is onmisbaar om zo’n Kronieken te schrijven.”

Hennuy: “Alles samen werd het maar een saai jaar, met dank aan corona. Op gebied van de plaatselijke handel en horeca onthouden we toch vooral de definitieve verdwijning van het pand Brem, de sluiting van het Kouterhof in de vertrouwde formule, evenals de verkoop van het Kapittelhuys, de nieuwe toonzaal Vandermolen en de bouw van de Okay-winkel sprongen eveneens in het oog, evenals de leegloop van de Doelstraat.”

Lees verder onder de foto
Kroniek en publicaties

Politiek viel er weinig te beleven

Als journalist zag Christian afgelopen jaar dat er politiek weinig gebeurde in de gemeente, tenzij een hevige discussie rond het al dan niet organiseren van fysieke gemeenteraden. "Wat openbare werken betreft onthouden we vooral de heraanleg van de Kauterhof. Hoegaarden bleef grotendeels gespaard van de overstromingen. Links of rechts daagde ook het fusiespook weer op, iets waartegen rechtgeaarde Hoegaardiers zich met hand en tand tegen zullen verzetten. Er was dit jaar in Hoegaarden nogal wat te doen over een nieuw logo en over wapenschilden. Er verdwenen nog een aantal mensen die ooit een bepalende rol in Hoegaarden speelden: Fred Francart, Willy Vanex, Jan Degeest en anderen.’

Lees verder onder de foto
Kronieken Hoegaarden

Covid-19 alom aanwezig

“Het jaar 2021 was weer een jaar gedomineerd door Covid-19, het coronavirus in al zijn varianten”, gaat Christian verder. “Weldra moeten de mensen weer het volledige Griekse alfabet gaan leren. Ditmaal speelden de vaccinaties en de niet vaccinaties een hoofdrol. Alles moet safe gebeuren, maar we vinden toch dat het lokale beleid zich te veel richt op annulaties i.p.v. het veilig organiseren van activiteiten. Met als gevolg dat verenigingen eveneens activiteiten annuleerden terwijl die nog perfect hadden kunnen plaats vinden. Hopelijk komt het nog goed met de verenigingen en de vrijwilligers. Men kan toch niet eeuwig de maatschappij op slot houden. En alsof corona nog niet erg genoeg is zijn we terecht gekomen in een soort  hyper politiek correcte maatschappij.”

De ‘Kroniek van Hoegaarden, Outgaarden, Meldert en Hoxem’, kan gratis bekeken worden op www.kroniekvanhoegaarden.be.  Wie het in de favorieten staan heeft moet een refresh doen van de pagina. 

Lees meer over