BrugBinnensteBuiten vzw is laureaat van zesde editie De Megafoon

groepsfoto
Al sinds 2017 bekroont vzw Oikonde Leuven initiatieven die bijdragen tot een betere samenleving met hun prijs De Megafoon. Uit 35 inzendingen koos de jury BrugBinnensteBuiten vzw als grote winnaar van de hoofdprijs van €15.000.

BrugBinnensteBuiten zet zich in voor een humane en zinvolle detentietijd. Dit is een belangrijke hefboom bij de re-integratie van gedetineerden in de samenleving. Casa Magnolia uit Huldenberg, CLIBO uit Leuven, Kumtichcomité en Wigwam uit Kessel-Lo zijn de vier andere genomineerden en ontvangen elk een kunstwerk én geldbedrag van €2.500 waarmee ze hun activiteiten verder kunnen uitbouwen en ontwikkelen.

“Ik ben bijzonder blij en trots dat we De Megafoon 2024 uitreiken aan deze vijf prachtige initiatieven en zo de kernwaarden van Oikonde kunnen verderzetten”, aldus Jan Raymaekers, een van de drijvende krachten achter Oikonde Leuven en De Megafoon. “Het was voor de jury een grote uitdaging om uit alle warme projecten slechts vijf initiatieven te selecteren. We zijn ervan overtuigd dat het prijzengeld dat we aan de vijf verkozen projecten geven hun werking te goede zal komen en de samenleving mooier en warmer zal maken.”

Lees meer over