Loodsen militair domein Glabbeek ruimen plaats voor zorgcampus

oude loodsen

Over enkele weken start de afbraak van twee oude loodsen op het voormalige militaire domein van Glabbeek. Op dezelfde plaats wordt een nieuwe zorgcampus gebouwd. “Wij gaan er ook de weginfrastructuur volledig vernieuwen en er komt een ruime parking”, zegt eerste schepen Kris Vanwinkelen (Dorpspartij).

De gemeente Glabbeek kocht het voormalige militaire domein aan de Steenbergestraat al in 1987, maar het duurde ruim 25 jaar vooraleer er iets werd mee aangevangen.

“Toen wij in 2013 aan de macht kwamen, erfden wij van het vorige bestuur een compleet verwaarloosd domein met bouwvallige legerloodsen die vol asbest zaten”, aldus Vanwinkelen. “Wij stelden toen een masterplan op om de hele site asbestvrij te maken en de oude loodsen te renoveren. De voorbije 8 jaar werd er fors geïnvesteerd.”

Eén loods werd omgebouwd tot de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44, één loods werd omgebouwd tot een pop-up revalidatiecentrum, een derde werd vernieuwd tot gemeenteloods voor de dienst openbare werken en ook de andere loodsen zijn bijna allemaal asbestvrij gemaakt.

Vanwinkelen: “Intussen is ook de gemeenteloods van de dienst openbare werken bijna volledig gerenoveerd aan de binnen -en buitenzijde. We plaatsen nieuwe sektionale poorten, de wanden werden gezandstraald en we plaatsten een nieuw geïsoleerd dak. Aan de binnenzijde werden nieuwe kantoren, een magazijn en een refter voor de dienst openbare werken ingericht. Daarbij komt dus binnenkort de afbraak van twee loodsen voor de bouw van de nieuwe zorgcampus en een nieuwe weginfrastructuur.”

Zo ziet de loods openbare werken er nu uit

gezandstraalde loods

Lees meer over