56 van de 134 leerlingen positief en 34 nieuwe besmettingen

School Glabbeek
Breaking

Maar liefst 56 van de 134 leerlingen van de lagere school in Bunsbeek hebben positief getest op het coronavirus. In Glabbeek kwamen er vrijdag  26 november ook 34 nieuwe besmettingen bij.

Bij de nieuwe besmettingen gaat het hoofdzakelijk om kinderen en jongeren. “De eerste verbluffende resultaten tonen duidelijk aan dat tijdens deze enorm hoge piek van besmettingen in Glabbeek vooral de jeugd getroffen wordt en het virus massaal aanwezig was in onze scholen. Ik ben dan ook enorm tevreden dat ik woensdag de scholen van Bunsbeek en Glabbeek preventief heb gesloten en de buitenschoolse activiteiten voor -12 jarigen tijdelijk heb opgeschort. Soms moet je als burgemeester maatregelen durven nemen die misschien niet populair zijn, maar die wel uitermate belangrijk zijn voor de gezondheid van alle inwoners”, reageert burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

Dit weekend worden ook alle leerlingen van de school in Glabbeek een eerste keer getest. “Op 1 december gaat de tweede testing in de school van Bunsbeek door. Wij volgen de situatie op de voet en doen er alles aan om de enorme besmettingsgolf, die momenteel door ons dorp raast, in te dijken.” 

Lees meer over