Lissa gaat voor titel van 'Nurse of the year'

4 januari 2023 | 16u01 | Gepost door dvdg.media@tel…
Lissa Van Rooy
Nog tot en met 8 januari 2023 kan men stemmen voor de 'verpleegkundige', 'Zorgkundige' en 'Zorgteam' van het jaar. Ook Lissa Van Rooy uit Schoonderbuken werd voor deze verkiezing genomineerd en hoopt eveneens op de steun van onze regio. Stemmen kan op https://nurseoftheyear.be/ .

De 25-jarige Lissa Van Rooy uit Schoonderbuken werd genomineerd en strijdt mee voor de titel van verpleegster van het jaar. Ze studeerde 2 jaar geleden af en is sindsdien aan de slag in UZ Leuven. 

Als master in de verpleegkunde is ze aan de slag op de afdeling geriatrie in UZ Leuven, Gasthuisberg.

"Ik werd genomineerd door mijn mama. Na de nominatieronde volgde de stemmingronde, die nog loopt tot 8 januari", zegt Lissa. "Nadien mogen de twee met de meeste stemmen door naar de finaledag waar er technische vaardigheden en teamskills worden beoordeeld door een vakjury, waar dan dus de beste gekozen wordt. Ik sta momenteel op de derde plaats en zou dus nog 1 plaatsje moeten stijgen om door te mogen. Dus het zou super fijn zijn moesten de mensen op mij willen stemmen."

Lees verder na de foto

Lissa Van Rooy

"Ik ben een jonge verpleegkundige met een groot hart voor ouderen. Ik ben vrolijk en sta steeds klaar met een glimlach om de patiënten en collega’s te helpen. Ik doe deze job met hart en ziel en zou niets anders willen doen. Waar mogelijk probeer ik ook de tijd te nemen en te luisteren naar de patiënten of hun haren eens te wassen, of te entertainen bijvoorbeeld. Op een vrije dag ben ik samen met mijn mama de mensen hun haren eens komen wassen en drogen, helemaal gratis, dit gedurende de week van de oudere zorgvrager."

Lees verder onder de foto

Lissa en Coronaperiode

"De coronaperiode was een periode waarin we veel patiënten zijn verloren, maar we konden steeds op elkaar blijven rekenen, waardoor we er alleen maar sterker zijn uitgekomen. Zelf was ik de eerste maanden van de covid periode nog aan het studeren. Vandaag de dag verzorgen we nog steeds geriatrische covid patiënten op onze afdeling."

Lissa is haar familie, vrienden en collega’s ontzettend dankbaar voor de steun die ze haar al hebben gegeven gedurende deze campagne. "Geriatrie is ook een afdeling die enorm onder druk staat wegens een enorm personeelstekort. Dus zou ik deze afdeling via deze weg ook eens in de kijker willen zetten. Het is een super interessante, gevarieerde afdeling, waarin je van alles ziet en een hele variatie in verpleegtechnische vaardigheden kan blijven doen. Het is een afdeling waarin we zeer nauw samen werken met verschillende disciplines (kinesist, ergotherapeut, artsen etc) maar vooral een afdeling  waar patiënten en familie enorm dankbaar zijn", besluit Lissa. 

Lees meer over