Chef Thijs Vervloet van restaurant Colette-De Vijvers mag koken op Olympische Spelen: "Gaan voor gouden medaille"

Thijs

Chef Thijs Vervloet van twee sterrenrestaurant Colette-De Vijvers in Scherpenheuvel-Zichem mag zijn kunnen demonstreren in het Belgische basiskamp op de Olympische Spelen in Parijs. “Het is een beetje een medaillegevoel en we gaan sowieso voor de gouden medaille”, glundert de chef die best al veel presteerde de voorbije jaren. 

 

Eerder mocht Vervloet, onder andere, ook al koken voor Frans president Macron en mag hij prat gaan op twee sterren van Guide Michelin voor zijn restaurant aan de vijvers in Averbode, nu mag hij dus een nieuwe pluim op zijn kunnen steken. “Natuurlijk ben ik heel vereerd en vind ik het ongelooflijk dit te mogen en kunnen doen. Het zijn momenten waar we als team fier op mogen zijn en we mogen best een beetje chauvinistisch zijn.”

In Parijs wil de chef werken met signatuurgerechten. “We gaan voor Europese kreeft met dragon, zwarte olijfjes en gekonfijte tomaten, vervolgens werken we met poularde de Bresse en voor het dessert doen we iets met Belgische aardbeien. Op die manier willen we de Franse en Belgische gastronomie samenbrengen. Toen ze mij vroegen om dit te doen, moest ik niet echt nadenken. Laat ons eerlijk zijn, dit zorgt voor een internationale uitstraling, het is een visitekaartje en het doet veel deugd om er toch maar bij te zijn."

thijs
Vervloet en zijn team zijn blij dat ze de Belgische gastronomie mogen vertegenwoordigen op spelen