Caithlin (21) kwam helpen bij zwaar motorongeval in Aarschot: "De rest was liever bezig met filmen dan met helpen"

Aarschot Knoet

Buurtbewoonster Kathleen Laermans (47), die het ongeval op de Langdorpsesteenweg zag gebeuren, vindt het onbegrijpelijk dat omstaanders liever filmen dan hulp te verlenen. Haar dochter Caithlin (foto) hielp onmiddellijk.

Een motorrijder kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar ten val ter hoogte van Café ‘De Knoet’ in Aarschot. De man, een vader van drie kinderen, ligt nog in het ziekenhuis maar is in stabiele toestand. Buurtbewoonster Kathleen Laeremans, die op haar terras op de bovenverdieping een luchtje aan het scheppen was, zag het ongeval op het rondpunt met eigen ogen gebeuren. 

"De motor zelf kataputeerde in de lucht en de motorrijder bleef na zijn val roerloos liggen", zo verklaart zij.  Onmiddellijk de ernst van de situatie begrijpende snelde ze naar haar als zorgkundige afgestuurde dochter Caithlin (21) die in de aangrenzende kamer aan het slapen was. Het jonge meisje aarzelde geen moment en ging naar beneden om de motorrijder de eerste urgente zorgen toe te dienen. Beneden aangekomen bleek er al wat volk rond de plaats van het gebeuren te staan maar in tegenstelling tot wat men zou verwachten was er aanvankelijk niemand hulp aan het bieden. Caithlin ontfermde zich over het slachtoffer tot de aankomst van de hulpdiensten.

Kathleen is bijzonder trots op de prestatie van haar dochter die, zo verklaart zij, in de coronaperiode de roeping tot zorgkundige kreeg. Het jonge  meisje, dat afstudeerde aan Sancta Maria in Aarschot, hoopt dat zij in het woonzorgcentrum waar ze nu werkt, na verder te studeren kan doorgroeien tot verpleegster.

Lees meer over