Twee weken werken op Nieuwe Dijkstraat in Schaffen om de veiligheid van fietsers te verhogen

werken algemeen

Op de Nieuwe Dijkstraat in Schaffen, ter hoogte van het kruispunt met de Rodestraat, past een aannemer, in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, het enkelrichtingsfietspad aan naar een dubbelrichtingsfietspad met extra markeringen. Het nieuwe stukje fietspad wordt ook verhoogd heraangelegd.

De werken gingen van start op 29 april en zullen twee weken duren. De aannemer neemt per fase een rijstrook aan. Het verkeer wordt er geregeld via tijdelijke werflichten en de Vroentestraat wordt afgesloten tijdens de duur van de werken, zodat fietsers veilig kunnen oversteken om het fietspad aan de overkant te gebruiken. Het verkeer volgt een korte omleiding langs de Pater Daemsstraat. De uitrit van de Rodestraat wordt ook met een tijdelijk verkeerslicht geregeld. Enkel tijdens de asfalteringswerken zullen beide zijstraten van de Nieuwe Dijkstraat een dag afgesloten zijn en volgt het verkeer een lokale omleiding. 

De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. De buslijnen 15, 155, 156, 157 en 158 aan de halte Schaffen Vliegplein en Schaffen Engelbeekstraat kunnen lichte vertraging ondervinden tijdens de werken. 

Om conflicten tussen fietsers en auto's te verminderen, wordt het enkelrichtingsfietspad aan de kant van het militair domein omgevormd tot een verhoogd dubbelrichtingsfietspad. Dit nieuwe fietspad wordt op een plateau aangelegd, waardoor auto's automatisch vertragen wanneer ze de Rodestraat kruisen. Daarnaast wordt het fietspad duidelijk gemarkeerd met rode pijlen in beide richtingen en wordt de straatverlichting versterkt voor betere zichtbaarheid 's avonds en bij slecht weer.

Lees meer over