FOTOREEKS: Festival 'Damiaan Beweegt' in Tremelo

Damiaanactie

Het afsluitende volksfeest na de Damiaanrun (onderdeel van de Damiaanactie) trok bijzonder veel volk naar de Damiaansite in de Damiaanstraat in Tremelo. 

Sonia Crabbé, voorzitter van de Damiaanactiegroep ‘Linde-Baal-Tremelo’ is bijzonder tevreden over het verloop van deze editie. Donderdag en vrijdag namen er meer dan 1.200 leerlingen uit scholen uit de wijde omgeving deel aan de Damiaanrun en op zondag was het de beurt aan families en vrienden om zich aan het avonturenparcours te wagen. Ook Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA) trotseerde met zijn ploeg de obstakelrun.

"Het verheugt ons als organisatie om vast te stellen dat veel jonge gezinnen met kinderen de weg hebben gevonden naar dit evenement, daar waar in het verleden eerder een oudere generatie zich aangetrokken voelde om aanwezig te zijn. De opbrengst van het solidariteitsfestival gaat naar het woonzorgcentrum, dat dit jaar 50 jaar bestaat en met zijn 485 bewoners het grootste van het land is. Bewoners van het woonzorgcentrum, die het financieel minder breed hebben, kunnen zo ook aan activiteiten deelnemen die anders niet voor hen zijn weggelegd, dit geheel in de geest en het gedachtegoed van Pater Damiaan", zo voegt een trotse voorzitter eraan toe.

Klara Mertens uit Scherpenheuvel is voor de eerste keer aanwezig op de Damiaansite en is alvast onder de indruk van de fantastische organisatie. "Het is geweldig om te zien hoe de vele vrijwilligers zich met hart en ziel inzetten voor dit mooie evenement, ik voel het solidariteitsgevoel letterlijk over het terrein waaien", zo geeft ze enthousiast mee.

Burgemeester Bert De Wit (CD&V), die samen met een organisatieteam zijn schouders onder de ontwikkeling van het initiatief Damiaanrun zette, blikt verheugd terug op de aanwezigheid van de vele jongeren en jonge gezinnen bij de solidariteitsactie. De zelf nog jonge burgervader bevond zich letterlijk tussen de deelnemers en moedigde hen, volledig in de geest van pater Damiaan, aan om het parcours helemaal af te ronden en mekaar te helpen waar nodig.

Lees meer over