Inputmoment voor nieuwe speeltuin in Schoonderbuken

schoonderbuken

Een gedeelte van de oude voetbalterreinen van KVV Scherpenheuvel Sport in Schoonderbuken, een deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem, komt er een speeltuin. De stad organiseert op woensdag 10 april een inputmoment waar iedereen met suggesties terecht kan.

Scherpenheuvel-Zichem wil werk maken van meer en betere speel- en ontmoetingsruimte voor kinderen en jongeren en daarom werd in 2023 een speelweefselplan opgesteld.

Dat plan wil een visie op spelen en ontmoeten ontwikkelen op lange termijn en over beleidstermijnen heen, gericht investeren in zones waar er nu geen of weinig speel- en ontmoetingsruimte is en voldoende aandacht hebben voor speel- en ontmoetingsruimte binnen nieuwe woonontwikkelingen.

“In deelgemeente Schoonderbuken is er momenteel nog geen speelterreintje, toch blijkt uit bevolkingscijfers dat er in deze deelgemeente heel wat kinderen en jongeren wonen. Door de stopzetting van voetbalclub KVV Scherpenheuvel Sport, gelegen in de Houwaartstraat,  en de stedenbouwkundige inkleuring als recreatiezone, is de stad in de mogelijkheid om op het oude B-terrein een nieuw speelterrein aan te leggen voor de inwoners van Schoonderbuken”, luidt het bij de stad.

Op basis van de participatie die werd uitgevoerd binnen het speelweefselplan, met kinderen uit de Sint-Jozefschool Schoonderbuken, werd het terrein al opgedeeld in verschillende zones zoals een klassiekere speeltuin met allerlei speeltoestellen voor groot en klein, een avontuurlijke speelzone waar kinderen en jongeren zich volop in kunnen uitleven en een open ruimte voor bal- en pleinspelen.

Op 10 april organiseert de stad tussen 14 en 16 uur een inputmoment op de voormalige voetbalterreinen. Wanneer je niet aanwezig kan zijn is er ook een online vragenlijst die je kan invullen tot vrijdag 12 april.

Lees meer over