Procedure aanleg stadspark tijdelijk stopgezet, park wordt eventjes omgetoverd in maïsdoolhof

maïsdoolhof

De terreinen van het toekomstige stadspark in Scherpenheuvel-Zichem worden deze zomer omgetoverd in een maïsdoolhof. Dat heeft het lokaal bestuur besloten na evaluatie van de bezwaren, kritische bedenkingen en constructieve voorstellen van inwoners tijdens het openbaar onderzoek, in het kader van de omgevingsvergunningsaanvraag van het park. Voor de aanleg van het stadspark wordt een aangepaste aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend zodat het project op termijn kan doorgaan. 

Na het openbaar onderzoek waarbij 29 inwoners (vooral buurtbewoners) hun bezwaren, kritische bedenkingen maar ook hun constructieve voorstellen  hebben geuit, heeft het lokaal bestuur van Scherpenheuvel-Zichem besloten de procedure tijdelijk stop te zetten om de ontvangen feedback te verwerken, de plannen aan te passen en een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag in te dienen. 

“Het schepencollege heeft  het voorstel goedgekeurd om tijdelijk een maïsdoolhof aan te leggen op de site van het stadspark. Het uiteindelijke stadspark moet een antwoord bieden op de vraag van onze inwoners naar meer groene ruimte in de stad en meer speelgelegenheden. Bovendien zullen beplantingen helpen tegen erosie, onkruid en sluikstorten. Dat zijn allemaal voordelen die het maïsdoolhof deze zomer ook te bieden heeft. We maken gebruik van deze tussenoplossing en blijven vastbesloten om een prachtig park als waardevolle ontmoetingsplaats voor jong en oud te realiseren”, besluit burgemeester Manu Claes (cd&v).

Lees meer over