Residentie Kloosterhof in Drieslinter heeft openbare ontmoetingsruimte

8 november 2021 | 18u35 | Gepost door christian.henn…
Het Kloosterhof
Langs de Grote Steenweg in Drieslinter, rechtover het OCMW, werd Residentie Kloosterhof geopend, een kleinschalig woonproject, dat een belangrijke meerwaarde betekent voor de kern van Drieslinter. Het voormalige klooster van Drieslinter werd gesloopt en op dezelfde plaats is een nieuw woonproject gerealiseerd dankzij onder meer projectondersteuning van de Provincie Vlaams-Brabant. Het gaat er om een zestal assistentiewoningen, maar ook een openbare ontmoetingsruimte.

Schepen voor Wonen, Andy Vandevelde (CD&V): “Tot een 10-tal jaar geleden was dit een echt klooster bewoond door de zusters van Vosselaar. In een ver verleden hebben ze hier nog een school opengehouden. Nadat de zusters weg waren heeft de gemeente Linter het gebouw gekocht. Wij hadden hier een project voor sociale woningen in gedachte, omdat we ook eigenaar waren van de pastorie ernaast. Maar dat project was niet realiseerbaar en uiteindelijk hebben we de pastorie verkocht”

Lees verder onder de foto

Openbare ruimte
Dit is een openbare ontmoetingsruimte

“We hebben daarna ook de oude kloostergebouwen te koop aangeboden, en het werd aangekocht door Vimoda voor de realisatie van assistentiewoningen. Er blijft evenwel een publieke ontmoetingsruimte in het gebouw waar mensen een babbeltje kunnen komen slaan of een kopje koffie drinken. Het is omwille van die publieke functie dat de provincie het project gesteund heeft”, aldus Andy Vandevelde.

Lees meer over