PRO Linter komt met lijst voor gemeenteraadsverkiezingen, zes huidige gemeenteraadsleden voeren lijst aan

PRO Linter

In Linter hield de kersverse politieke beweging PRO Linter haar nieuwjaarsreceptie waar de partij meteen ook hun kieslijst voorstelde. Opvallende aanwezige was voormalig burgemeester Firmin Schollen van c&v.

Voorzitter Stef Goris benadrukte in zijn toespraak het belang van de vernieuwing die Linter nodig heeft, en de andere stijl van bestuur waar PRO Linter wil voor staan. “Meer transparantie in de besluitvorming, meer betrokkenheid van de inwoners en meer nabijheid van de administratie zijn onze kernbegrippen”, zei Goris die ook de kanidaten van de nieuwe ploeg voorstelde.

“Er hebben zich heel wat kandidaten gemeld en we kunnen nu al een volledige lijst neerleggen. We houden voorlopig bewust vijf plaatsen op de lijst vacant omdat we nog uitkijken naar enkele specifieke profielen om onze lijst nog sterker te maken.”

Zes huidige gemeenteraadsleden voeren de lijst aan. “Bettina Sandermans is lijsttrekker en voormalig lid van cd&v, Joeri Dewelde, staat op een tweede plaats, gevolgd door Ronny Puyneers, Raf Dewelde, Martine Jacobs en Helga Delvaux. Onderaan de lijst staat Stef Goris als lijstduwer, Evi Buvé en Ellen Vanherwegen zijn co-lijstduwers."

Voor lijsttrekker Sandermans is samenhorigheid en eendracht zeer belangrijk voor de partij.

“Naar de toekomst toe willen wij niet enkel aandacht schenken aan bakstenen en gebouwen, maar vooral aan wat echt telt, dat zijn onze inwoners.”

Lees meer over