Open Vld Linter woest op Facebook

Eddy Ladang
Bij Open Vld in Linter zijn ze woedend op Facebook nadat die hun nieuwe Facebookpagina zonder reden, op woensdag 4 augustus, offline haalde. “Die politici zullen wel weer fake news online geplaatst hebben, hoor ik u al denken, maar niets is minder waar. De pagina was immers nog maar drie dagen oud en bevatte enkel een profielfoto en een banner met de partijnaam erop. Een aanslag op de democratie”, zegt Eddy Ladang, fractieleider bij Open VLD Linter.

Volgens de politicus krijg je van Facebook, bij verzet tegen de ban, een standaardmelding. "We bieden meestal de kans om een beoordeling aan te vragen en contact op te nemen als we een verkeerd besluit hebben genomen. Er zijn momenteel minder beoordelaars beschikbaar vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). We doen ons best om prioriteit te geven aan de beoordeling van inhoud die het schadelijkst kan zijn. Dit betekent dat we mogelijk geen contact met je kunnen opnemen, maar je feedback helpt ons om het in de toekomst beter te doen. Bedankt voor je begrip", zou de tekst van het bericht luiden. 

Bij Open Vld in Linter vinden ze dat een inbreuk op de democratie en de vrijheid van meningsuiting. ”Op ons begrip hoeft Facebook niet te rekenen. Het is niet de eerste keer dat onze pagina offline wordt gehaald. De reden waarom de nieuwe pagina, nog maar enkele dagen oud, een soortgelijke ban ondergaat is mij onduidelijk. Er stonden geen gewelddadige beelden op, er was geen sprake van grof taalgebruik of andere inbreuken, toch werd ze genadeloos verwijderd, ondanks vergeefse pogingen om in contact te treden met Facebook. Blijkbaar hoef je dus niet op te roepen tot de bestorming van het Capitool om uit de gratie van Mark Zuckerberg te vallen”, besluit Ladang.

Lees meer over