Katrien Vits geeft dansfakkel door na 20ste show van het jeugdhuis

15 november 2022 | 10u31 | Gepost door christian.henn…
Katrien Vits in dansactie

Op zaterdag 19 november organiseert jeugdhuis ‘de Klup’, de danshow ‘A night to remember’. Meteen de 20ste show die het jeugdhuis bracht sedert de eerste in 1975. Voor choreografe en dansleidster Katrien Vits wordt het een speciale avond, want na jaren geeft zij de fakkel door aan jongeren, namelijk Helena, Felien en Aisha, meisjes die in het jeugdhuis opgegroeid zijn.  “Het is goed geweest. Op 10 jaar tijd heb ik wel 250 dansjes bedacht. Nu is het aan de jongeren om vernieuwing te brengen”, zegt Katrien (28j) die ook voorzitter is van het jeugdhuis.

De show-en dansgroep van de Klup  is ontstaan uit een initiatief van het al lang verdwenen jeugdorkest. Een stage-uitstap  naar Dworp in 1974, lag aan de basis. Daar maakte de Klupjeugd kennis met een aantal jongeren die playbacknummers brachten. Dit sloeg in bij de Hoegaardiers en zij besloten in Hoegaarden hetzelfde te doen. In 1975 was er de eerste show show en er volgden er nog 12 in zaal de Cerkel. In 2014 kwam dan de eerste van zeven shows van dansgroep ‘Get on Up’ in de sporthal, met steeds tussen 60 en 100 dansers op het podium. Door corona vielen er twee geplande edities weg.

Lees verder onder de foto

Show 50 jaar de Klup Hoegaarden
De show die werd opgevoerd bij de 50ste verjaardag van het jeugdhuis

A night to remember

“Ditmaal staan er 60 dansers op het podium verdeeld over drie groepen. Er komen ook nog de ‘gepensioneerde’ dansers bij, dat is de oudere generatie die niet meer naar de wekelijkse danslessen komt. ‘A night tot remember’ wordt aaneengepraat door Joni Smets, Sarah Dumoulin en Tinny Taverniers. Zoals steeds zullen er een 400-tal toeschouwers in de sporthal kijken naar ons totaalspektakel”, vertelt Katrien.

“Ik ben op mijn 18de begonnen met de leiding van de dansgroep, maar ik danste al mee van mijn zesde. We hebben toen de show naar de sporthal kwam de naam ‘Get on Up’ ingevoerd voor de klupdansers. Samen met Zoé Vanmechelen hebben we de shows in goede banen geleid, maar Zoé is er enkele jaren geleden mee gestopt.”

Lees verder onder de foto

Show Klup Hoegaarden
Tijdens de repetities van de huidige show

Frisse wind

“ Nu stop ik ermee, want de inspiratie is op. Er moet een frisse wind komen, want in danstermen ben ik oud. Ik maak mij geen zorgen want de opvolging is verzekerd. Ikzelf zal nog twee danssjes meedoen met de nieuwe ‘dansjuffen’. Met mijn dansproject ‘Fit à la Kat’, een dansworkout waar ook volwassenen aan kunnen deelnemen, blijf ik wel doorgaan”, aldus Katrien.

“Bereid je voor op een avond vol muziek, dans, toneel en het nodige showgehalte. Lachen, gieren, brullen en... genieten. Een show voor jong en oud, een show voor u van ons. Want inderdaad, achter de schermen draait de organisatie op volle toeren om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Een jarenlange traditie, de moeite waard om af te komen”, besluit Kartrien.

Info: www.deklup.be, tickets : https://forms.gle/97wMSNxnbgyj2M8E9

Zie foto hieronder

Dansshow de Klup Hoegaarden
De eerste dansshow in de sporthal in 2014

Lees meer over