“Hells Bells” voor winnaars duotickets eerste metalfestival in Diest

metal

Recent waren we, samen met de organisator, in een gulle bui en deelden we twee duotickets uit voor het eerste metalfestival in Diest onder de noemer Hell Open Air. De winnaars zijn intussen bekend en krijgen binnenkort hun tickets, anderen kunnen er nog kopen. 

Het festival, dat outdoor doorgaat aan concertzaal Hell en plaats biedt aan 500 fans,  maakt tijd voor muziek van groepen die in de voetsporen treden van Motorhead, Metallica en andere metal grootheden. In totaal treden er zo’n vijftien bands op. 

Zaterdag 4 mei wordt een eerbetoon aan Heavy Sound, het eerste Belgische heavy metal festival dat 40 jaar geleden plaats vond in Poperinge. “De eerste festivaldag wordt geopend door een coverband die jaren tachtig rock en metal klassiekers als medley op het publiek zullen loslaten”, zeggen organisatoren Erik en zijn vrouw Tanja. 

Voor zondag hebben ze dan weer een zogenaamde Female Fronted Violence dag op het programma staan. “De naam zegt het al, want dan staan vrouwelijke vocalen, in diverse sub-genres, in de spotlights, gaande van rock tot extreme heavy metal.” 

Plaats van afspraak voor het Diestse metalfeestje is de Nijverheidslaan 7 in Diest op 4 en 5 mei.

 

Lees meer over