Afscheid van muzikant Ronald Ausloos, vrienden betuigen hem eer met emotioneel filmpje

Ronald Ausloos

Zaterdag 10 juni namen vrienden, familie en kennissen afscheid van muzikant en bezieler van Radio Glabbeek Ronald Ausloos uit Leuven  die in de Glabbeekse deelgemeente Attenrode woonde, hij werd amper 58. Zijn vrienden van Ransbende vzw kwamen met een filmpje op sociale media om hem eer te betuigen.

Ransbende vzw bekommert zich om kinderen met problemen en vangt ze op. Eén van de bezielers is Lothar Grod die Ronald goed gekend heeft. “Ik ken hem sinds 2006. Hij was toen een beginnend straattheaterartiest en ik hield me daar ook mee bezig. We werden dikke vrienden.”

Ronald stierf op het provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw, totaal onverwacht. “Hij was altijd heel enthousiast en had er altijd goesting in. Toen we een filmkamp organiseerden en de locatie opeens wegviel, zorgde hij ervoor dat we in provinciedomein Het Vinne terecht konden. Niets was hem te veel. Ik zal hem missen.”

Eenzelfde geluid over een prachtmens hoor je in de getuigenissen in het filmpje die de vzw online zette. “De fonkel in zijn ogen is legendarisch” of zoals zijn collega Peter Theunissen het verwoordt, “Waar je ook bent, laat ze lachen.”

Toen wij hem tegen het lijf botsten tijdens Radio Glabbeek, een initiatief dat voortvloeide uit hun straattheatershow Radio Fragile en ze in coronatijden opvoerden vanuit een caravan in Hangar44 in Glabbeek, kunnen we dat alleen beamen, het was een fijn mens.

Ronald laat een vrouw en 2 kinderen achter, wij wensen hen, familie, vrienden en kennissen veel sterkte.

Het filmpje kan je via deze link bekijken. 

Lees meer over