Denise Imbrechts van frituur Kabbeekse Poort in Tienen overleden

"Denise was een sterke madam, die altijd voor iedereen klaarstond."

Maandag overleed Denise Imbrechts (76), vrouw van Ferdinand Degros. Het koppel baatte 52 jaar een frituur uit aan de Kabbeeksepoort in Tienen.

“We waren 57 jaar getrouwd en hadden al vijf jaar verkering. Mijn vrouw was echt een sterke madam. Alles wat ik vroeg, kreeg ik van haar. Ik was echt ‘bedorven’, zoals ze dat zeggen in Tienen. Op een gegeven moment stond zij meer in de frituur dan ik, want ik moest in de namiddag naar mijn paarden. We werkten hard en goed, de frituur was altijd proper en mooi en tot 3 uur ’s nachts waren we open. Om de dag veranderden de gerechten en iedereen in Tienen kende ons. Ik heb Denise nooit kwaad gezien. Ze was altijd goedlachs en gaf veel aan anderen. Ik ga ze enorm missen”, vertelt Ferdinand.

Ook voor Chana Imbrechts gaat het heel moeilijk worden. “Denise was eigenlijk mijn ‘marraine’ voor me, ze was de zus van mijn papa. We hebben altijd een heel goede band gehad. Ook met mijn eigen kinderen was ze altijd heel lief en goed. Ik herinner me hun frituur heel goed, want ik ging er zelfs helpen als kind. Het is jammer dat het zo heeft moeten lopen, door een stom ongeluk is ze eigenlijk van het een in het andere gesukkeld, totdat de dokters niets meer konden doen. Nochtans was het, zoals Fernand zegt, een heel sterke vrouw. Ze deed nog het huishouden en alles en ze heeft echt gevochten tot de laatste snik. Mijn marraine was echt een topmadam die alles voor iedereen deed.”

De laatste groet kan gegeven worden op vrijdag 19 april van 19 tot 20 uur bij begrafenis Rummens op de Aarschotsesteenweg. Op zaterdag 20 april zal de begrafenis plaatsvinden om 10.30 uur in de kerk van Hakendover, de kerk van de Goddelijke Zaligmaker.

Lees meer over