Coronabesmetting in basisschool ’t Steltje in Testelt

24 maart 2021 | 19u20 | Gepost door redobra@telenet.be
't Steltje Testelt
Ook GBS 't Steltje werd het slachtoffer van het virus: 23 leerlingen en de juf in quarantaine.

Ook in Scherpenheuvel-Zichem neemt de druk op de scholen toe. Twee weken geleden waren in basisschool ’t Stokpaardje in Zichem een leerling van het tweede leerjaar en een vrijwilligster besmet met het coronavirus. Gisteren heeft ook in basisschool ’t Steltje in Testelt een leerling van het derde leerjaar positief getest. In overleg met het CLB is de ganse klas onmiddellijk in quarantaine geplaatst. De directie heeft alle ouders gebeld en gevraagd om hun kinderen te komen ophalen.

De CLB-arts benadrukt dat de ouders niet ongerust moeten zijn, maar dat ze wel moeten opletten voor mogelijke klachten. De ouders werden uitgebreid geïnformeerd over de voorzorgsmaatregelen die ze de volgende dagen strikt moeten naleven en opvolgen.

Quarantaine
De leerlingen en de juf van het derde leerjaar gaan in quarantaine tot en met 29 maart. Zij worden vanaf 26 maart getest, zeven dagen na het laatste contact. Is de test negatief, dan mogen zij uit quarantaine. Zij moeten wel extra waakzaam zijn tot en met 2 april. Is de test positief, dan blijven zij thuis in isolatie tot 10 dagen na de test. Bij een positieve test vragen we de ouders om het CLB of de school onmiddellijk op de hoogte te brengen.

Situatie in basisschool ’t Stokpaardje
In basisschool ’t Stokpaardje in Zichem heeft één kleuter positief getest bij de tweede coronatest. Het gezin, waaronder de broer die in het tweede leerjaar zit, werd in quarantaine geplaatst. Op deze twee kinderen na waren op 22 maart alle kleuters en leerlingen van het tweede leerjaar terug op school aanwezig. Op 21 maart kreeg de directie melding van een besmetting van de CLB-medewerker. De ouders waarmee hij contact had op 19 maart, kregen richtlijnen voor verhoogde waakzaamheid.

Stijging besmettingscijfers
“We merken in de scholen dat het virus meer en meer circuleert in onze regio. De directie, leerkrachten en vrijwilligers van onze scholen doen hun uiterste best om alle verplichte maatregelen goed toe te passen. Maar we vragen ook de ouders om waakzaam te blijven. Het is belangrijk dat ze de gezondheid van hun kind goed opvolgen en de sociale contacten met het gezin uit voorzorg even beperken. Als er één besmetting wordt vastgesteld in een gezin, testen vaak ook de andere gezinsleden positief.”, zegt burgemeester Manu Claes (CD&V).

Lees meer over