RZ Tienen lanceert oproep om patiënten warme feestdagen te bezorgen

21 december 2021 | 10u58 | Gepost door rik.poulman@te…
RZ Tienen

Niets zo vervelend als de feestdagen in het ziekenhuis te moeten doorbrengen, en al helemaal met een beperkte bezoekregeling door de coronacrisis. Een boodschap voor patiënten betekent voor hen een warme steun.

Het RZ Tienen doet een oproep naar alle inwoners van Tienen en omstreken. Aan de ingang van campus Mariëndal en campus St.-Jan zetten ze namelijk speciale brievenbussen neer waarin iedereen een kaartje voor een patiënt kan deponeren.

“Door de vierde golf is er slechts beperkt bezoek toegelaten. Toch willen we onze patiënten tijdens de feestdagen een warm gevoel bezorgen”, zegt Algemeen Directeur dr. Hans Struyven. “Daarom lanceren we een oproep naar inwoners van Tienen en omstreken. We hebben namelijk speciale brievenbussen aan de ingang van campus Mariëndal en campus St.-Jan neergezet waarin kaartjes, tekeningen, brieven en dergelijke gepost kunnen worden.”

Je kan een kaartje voor een specifieke patiënt posten door naam en afdeling duidelijk te vermelden. Kaartjes, brieven of tekeningen zonder naam worden willekeurig uitgedeeld aan patiënten om hen een hart onder de riem te steken. Het ziekenhuis hoopt genoeg kaartjes te ontvangen zodat elke patiënt minstens één exemplaar bezorgd krijgt.

Dr. Struyven: “Daarnaast maken we speciaal voor de feestdagen ook enkele uitzonderingen op onze huidige bezoekregeling. Zo zal de geregistreerde bezoeker ook op 24 december, 25 december, 31 december en 1 januari gedurende 1 uur een bezoek mogen brengen aan een patiënt. We vragen aan de bezoekers wel om de maatregelen te respecteren: mondmasker dragen, voldoende verluchten en handen ontsmetten. Daarnaast raden we ook aan een zelftest te doen voor je naar het ziekenhuis komt.”

Lees meer over