“Klanten van Orange en Proximus krijgen niet de service waar ze voor betalen”, burgemeesters trekken aan de alarmbel

gsm

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) van Glabbeek en zijn Linterse collega Marc Wijnants (cd&v) roepen Proximus en Orange op om dringend te investeren om de dekking van de gsm-masten en de mobiele internetverbinding in beide gemeenten fors te verbeteren. 

“Zowel in Glabbeek als in Linter worden inwoners op meerdere locaties geconfronteerd met aanhoudende problemen rond mobiele netwerkdekking, wat zorgt voor een belemmering van de communicatie in het dagelijkse leven van al deze inwoners. Klanten van Proximus en Orange krijgen in Linter en Glabbeek bovendien niet de service waarvoor ze betalen”, luidt het bij de burgemeesters die ook verwijzen naar Test-Aankoop die met kaarten aantoonde dat er een veel betere dekking is in alle andere gemeenten in de ruime regio.

“Tijdens het handenvrij bellen in de wagen valt het signaal regelmatig weg op gekende plaatsen en worden de gesprekken onderbroken. Je kan bijna op voorhand zeggen waar in onze gemeente je gesprek zal stilvallen, bijna alsof je door een tunnel rijdt”, zegt Wijnants die net als zijn collega benadrukt dat burgers en bedrijven in hun gemeenten ernstig benadeeld worden door de ontoereikende mobiele netwerkdekking van Proximus en Orange.
“Het is onaanvaardbaar dat onze inwoners achterblijven in een tijdperk dat wordt gekenmerkt door digitale connectiviteit. We roepen daarom beide bedrijven dringend op om hun verantwoordelijkheid te nemen en te investeren in de nodige infrastructuur om de situatie te verbeteren”, zeggen Reekmans en Wijnants in koor.