Samana Drieslinter bestaat 50 jaar

17 februari 2021 | 12u13 | Gepost door christian.henn…
Tijdens het paasfeest van Samana
Dit jaar wordt bij Samana Drieslinter het 50-jarig jubileum gevierd. De vereniging is er al van in 1971. Men hoopt op zaterdag 9 oktober een feest te kunnen geven voor de leden. Hierbij een overzicht van de jaarwerking.

Elk jaar is er een Paasviering met gebedsdienst en bezinning.  Die dag wordt er ‘s middags al gestart met een warme maaltijd (foto). Rond die tijd worden de mensen van Drieslinter die in een WZC verblijven ook bezocht. In augustus is er “kremkesdag”. Iedereen is dan van harte welkom om zich tegoed te doen aan lekker ijs, taart of een drankje en kan zo bijdragen tot het spijzen van de kas van de vereniging.

In oktober organiseert Samana een “gezellig samenzijn” voor de leden. Dat valt gewoonlijk samen met de dag van de chronisch zieken. Voor de thuisgebonden zieken is er altijd een cadeautje voorzien. Tijdens deze samenkomsten wordt een ontspanningsmoment ingebouwd: toneel, playback, een kiennamiddag of een diavoorstelling. In december is er een jaarlijkse samenkomst die, al naar gelang de datum, rond Advent of rond Kerst draait met wat mooie teksten, muziek en wat kleins om te eten. Nog in december krijgen alle leden  en de bestuursleden een ‘toteman’. Ook in de kerstperiode worden de WZC-bewoners uit Drieslinter niet vergeten.

De groep die het meeste aandacht moet krijgen, zijn de mensen die noodgedwongen thuisgebonden zijn. Die worden geregeld ‘getrakteerd’ met een bezoekje. Een babbel af en toe met een kopje koffie en een koekje kan wonderen doen.  Vanaf de leeftijd van 80 jaar krijgen de leden ook een klein cadeautje ter gelegenheid van hun verjaardag. Tijdens de “dag van de mantelzorger” wordt speciaal aan mantelzorgers gedacht.

De aansluiting bij Samana Drieslinter is gratis. Er wordt wel een kleine bijdrage per samenkomst gevraagd om zo uit de kosten te geraken. Aansluiten kan vanaf de leeftijd van 75 jaar of als men chronisch ziek is. Info: voorzitter Linda Swillen, lindasw@live.be

Lees meer over