Oud-schepen van Linter Eduard Mathues overleden

Overlijden oud-schepen
Na een slepende ziekte is gewezen Open Vld-schepen Eduard Mathues uit Linter op zondag 28 maart overleden in woonzorgcentrum De Vesten te Zoutleeuw op 84-jarige leeftijd. ¨Toen hij op 1 januari 1995 op vervroegd pensioen ging heb ik als collega-schepen mogen ervaren hoe hij zijn schepenambt echt voltijds uitoefende. Toen is hij ook losse medewerker geworden van de Vrije Senioren Linter. Ik zal hem echter vooral herinneren als de kampioen van de aanwezigheidspolitiek; hij was gewoon op alle activiteiten in Linter,¨ zegt Open VLD fractieleider Eddy Ladang.

Eduard Mathues deed in 1964 op 28-jarige leeftijd de eerste keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Neerlinter.  Het was meteen een schot in de roos want hij werd meteen schepen voor de liberalen begin januari 1965. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1970 in de fusiegemeente Linter kwamen de liberalen echter in de oppositie terecht en moest Eduard wachten tot 3 januari 1989 om weer schepen te worden na de klinkende liberale overwinning in 1988 onder leiding van Stef Goris. Gedurende 12 jaar was Eduard Mathues Open Vld-schepen van onderwijs, middenstand, gezin & gezondheid en ontwikkelingssamenwerking.

Als schepen begon hij in de jaren 90 met het vernieuwen van de gemeenteschool in Wommersom. Dertig jaar geleden heeft hij de Middenstandsraad opgericht en nam hij samen met deze adviesraad de organisatie van de jaarlijkse Kerstmarkt over van het NCMV. Verder zorgde hij er voor dat Linter als derde gemeente, na Leuven en Diest, van het arrondissement Leuven een Buitenschoolse Kinderopvang kreeg. Begin 2010 werd hij gevierd op het Provinciehuis voor zijn 45 jaar lid van de gemeenteraad. Het werden uiteindelijk 48 jaar in de gemeenteraad van 1965 tot en met 2012.

Volgens de richtlijnen omtrent het coronavirus zal de afscheidsceremonie plaatshebben in intieme familiekring op donderdag 1 april 2021.

Lees meer over