Huldiging winnaars Korte Keten Kop van voorbije drie jaren in Linter

Hulding Korte Keten
Het College van burgemeester en Schepenen van Linter huldigde de drie winnaars Korte Keten in Linter van de voorbije drie jaren (foto gemeente). Drie op een rij is immers scheepsrecht: drie opeenvolgende jaren won iemand van Linter de ‘Kop Korte Keten’. Dit zijn ambassadeurs van de Korte Keten, naam die staat voor rechtstreekse verkoop van de landbouwer aan de consument.

Winnaar in 2019 was Melkerhei uit Neerlinter met  Gerrit Arnauts en Martine Kinnaer samen met zoon Pieter Arnauts. De Melkerhei biedt zuivelproducten uit de streek, als boter, yoghurt en kazen.

Winnaar in 2020 was Aardappelen Vanhoebroeck.  Annie en Vera Vanhoebroeck runnen het landbouwbedrijf van hun ouders in Orsmaal. Dankzij hun gedegen productkennis en kwaliteit kan men gedurende het hele jaar door terecht voor heerlijke aardappelen.

Van het Lindeveld uit Melkwezer was winnaar in 2021, met Tim en Dorien Bottu. Al sinds 1984 is ‘Van het Lindeveld’ een plaats waar koeien hun kalfjes zelf grootbrengen. Men kan hun producten veilig afhalen in een Drive-In openluchtwinkel, vleespakketten van zowel Belgisch Witblauw als Black Angus.

Hieruit blijkt dat Linter pionier is van de korte keten, en vandaar de logische huldiging.

Lees meer over