Landen pakt uit met babbelwandelingen om mentale veerkracht in de kijker te plaatsen

Op een babbelbank
Van 1 tot 10 oktober vindt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats, dit om de mentale veerkracht in de kijker te stellen. Met babbelbanken en babbelwandelingen wordt dit bewerkstelligd in Landen. Zitbanken worden omgevormd tot babbelbanken. De eerste babbelwandeling vindt plaats op 1 oktober, de tweede op 8 oktober. Daarna volgen er nog drie wandelingen.

Tegenslagen, die kennen we allemaal. Moet je daar meteen de moed bij verliezen?  Wanneer je je verbonden voelt met anderen, kom je al een heel eind. En dat wil de stad Landen in samenwerking met Logo Oost-Brabant in de kijker zetten. De coronacrisis gaf onze veerkracht een flinke deuk. Plots stond ons sociale leven stil. Een babbeltje met de buur, kletsen met iemand op straat, praten met je vrienden... Het kon allemaal niet meer. Hoog tijd om die momenten in te halen.

Vertrek aan babbelbanken

Daarom worden in Landen heel wat zitbanken vanaf 1 oktober omgedoopt tot babbelbanken. Je herkent de  babbelbanken aan een bankhanger die erop is bevestigd. De nadruk bij deze begeleide wandelingen ligt niet op het sportieve maar op het sociaal contact. Lieve, de Bewegen Op Verwijzing-coach, neemt de groep op sleeptouw tijdens de wandelingen. In een uurtje tijd legt de groep op een rustig tempo ongeveer 2 à 3 km af, waarbij er voldoende ruimte is voor een babbel.

De wandeling op 1 oktober start aan de babbelbank op het wandelpad naast woonzorgcentrum Oleyck in Landen, op 8 oktober ligt het vertrek aan de babbelbank aan de kapel Walhostraat in Walshoutem, op 15 oktober aan de babbelbank op het pleintje aan de Neerwindenstraat  in Neerwinden, op 29 oktober in Attenhoven aan de ingang van de Beemden, en op 12 november aan de babbelbank ter hoogte van het kerkhof van Ezemaal. De babbelwandelingen zijn gratis, inschrijven is niet nodig.  Het vertrek is steeds op vrijdag om 11 uur, telkens aan een andere babbelbank.

Info: sport@landen.be , of welzijn@landen.be

Lees meer over