Auto botst op een ree, het dier overleeft de klapt niet

Aanrijdig met ree
Tijdens het Pinksterweekend kregen de agenten van de politiezone Hageland af te rekenen met enkele dronken chauffeurs en een aantal verkeersongevallen, bij eentje kwam een ree om het leven.

Het eerste ongeval gebeurde op 22 mei omstreeks 06.30 uur. De chauffeur (37) van een personenauto verloor de controle over het stuur op de Aarschotsesteenweg in Tielt-Winge. Hij ramde een verkeersbord en kwam in de gracht terecht.

De bestuurder uit Diest geraakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Tienen. De adem- en drugtest die de man moest afleggen leverden een negtaief resultaat op.  

Op 23 mei trof een interventieploeg dan weer, rond 10.30 uur, een dronken bestuurder aan op de parking van de carpool langs de Aarschotsesteenweg in Tielt-winge. De chauffeur uit Boutersem (41) legde een positieve ademtest af en moest zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.  

Diezelfde dag, rond 23.30 uur, gebeurde er een ietwat apart ongeval toen een voertuig op een ree botste toen het dier de Helstraat in Kortenaken wilde oversteken. Het voertuig werd zwaar beschadigd en de ree overleefde de aanrijding jammer genoeg niet. 

Op 24 mei, rond 00.45 uur, tenslotte werd nog een dronken chauffeur onderschept in de Tiensestraat in Kortenaken. De dertiger uit Leuven legde een positieve ademtest af en ook hij moest zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen.

Lees meer over