Verkeer nu ook omgeleid richting Leuven door werken aan Staatsbaan in Tielt-Winge en Bekkevoort

Staatsbaan

De werken op de Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2), in Bekkevoort en Tielt-Winge, gaan op maandag 15 april een volgende fase in. De werfzone wordt dan uitgebreid tot aan de Schillekensberg. Dat wil zeggen dat ook het verkeer, richting Leuven, vanaf dan, een omleiding moet volgen via lokale wegen. Het verkeer, richting Diest, moet al langer een omleiding volgen en dat blijft nu ook zo. De werken zouden nog duren tot eind 2025.

“Sinds de start van de werken in oktober vorig jaar is de aannemer aan de slag tussen de Blerebergstraat en de Oude Tiensebaan. De werken in die zone schieten goed op. De fietspaden zijn er zo goed als klaar en de opbraak van de rijweg is ondertussen gestart. In een volgende fase, vanaf maandag 15 april, breidt de werfactiviteit verder uit tot aan Schillekensberg”, luidt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer.

Verkeer richting Leuven nu ook omgeleid

De omleiding voor fietsers blijft dezelfde en verloopt in beide richtingen via de Oude Leuvensebaan en de Heuvelstraat, aan de noordkant van de gewestweg. Gemotoriseerd verkeer richting Diest volgde al een omleiding aan de zuidkant van de gewestweg via de Statiestraat, Halensebaan, Heiblokstraat, Driesstraat en de Robbesrodestraat. Door de uitbreiding van de werfzone is er, vanaf 15 april, ook een omleiding voor verkeer richting Leuven langs Schillekensberg, de Oude Leuvensebaan en de Oude Tiensebaan. 

Lees meer over