Ga eens op blind date met een boek

bib

In maart is het Jeugdboekenmaand in de Bekkevoortse bibliotheek en deze editie staat in het teken van sport en spel. Er staan een blind date en een voorleesuurtje op het programma.”Sport is goed voor iedereen en spelen is gezond, net zoals lezen. Van de meeste boeken krijg je niet meteen sterke spieren, maar ze zetten wel je hersenen en je gevoel in beweging. Lezen is dus echte gymnastiek voor je hoofd en je hart”, luidt het bij de initiatiefnemers.

Het bibteam bedacht een leuke uitdaging voor kinderen van vier tot twaalf jaar. “We organiseren voor hen een blind date met een boek, kinderen lenen dus een boek zonder het eerst te zien. In de bib is er een standje met een aantal ingepakte boeken. Elk boek probeert zichzelf zo goed mogelijk te omschrijven met behulp van een aantal trefwoorden. Zo leert je kind het boek al een beetje kennen. Als het kind, bij het terugbrengen van het boek, laat weten wat hij/zij van het boek vond, krijgt die een verrassing. Het leesvlagje inleveren aan de balie van de bib kan tot en met 30 april.”

De bib organiseert tijdens de jeugdboekenmaand ook een gratis voorleesuurtje voor kinderen die houden van verhaaltjes en bewegen op woensdag 20 maart om 14 uur. “Een voorleesvrijwilliger leest een leuk boek voor en nadien gooien de kinderen de beentjes los. Ouders of begeleiders, die dat willen, kunnen het voorleesuurtje ook mee volgen.”

De bibliotheek vind je in de E.Coolsstraat 17A en inschrijven voor het voorleesuurtje doe je voor 18 maart online.

Lees meer over