Nieuwbouw GO! campus D’Hek in Landen eindelijk ingehuldigd

Nieuwbouw met vooral labo's en technische werkplaatsen

Leerlingen, leerkrachten en directie van het GO! atheneum D’Hek in Landen halen opgelucht adem nu de nieuwbouw officieel in gebruik is genomen. Een avontuur dat 18 jaar geleden werd bedacht en nu voltooid is. Het resultaat overtreft alle verwachtingen.

Als onderwijsstad staat Landen beslist zijn mannetje. 1.750 kinderen in het basisonderwijs en ruim 1.200 scholieren in het secundair zijn cijfers waar je niet naast kijkt. “Onze bevolking is de laatste jaren sterk toegenomen”, zegt burgemeester Gino Debroux (Vooruit), “enerzijds door onze gunstige economische ligging en de inwijking vanuit duurdere steden. Wij hebben veel jonge gezinnen aangetrokken. Logisch dat ook de leerlingenpopulatie daardoor groeide.”

Lees verder onder de foto
Debroux
Burgemeester Debroux: "Leerlingenpopulatie jongste jaren sterk gegroeid"

Het leerlingenaantal in campus D’Hek nam de jongste jaren explosief toe. Helaas bleef de beloofde nieuwbouw jarenlang uit. Les geven aan meer dan 500 leerlingen in gebouwen die hooguit op 300 zijn berekend, vraagt heel wat kunst- en vliegwerk van directies en improvisaties van leerkrachten. Zoiets is allesbehalve motiverend voor de leerlingen, zeker in technische afdelingen waar lange tijd met voorbijgestreefde toestellen moest worden gewerkt.

Lees verder onder de foto
Landen 't Hek3
Ruime en luchtige lokalen.

Twee jaar geleden keek iedereen uit naar voltooiing van de nieuwbouw, maar toen stak corona er een stokje voor. Het zou uiteindelijk tot vandaag duren voor de poorten van de poorten van het nieuwe blok zijn deuren opende. Het contrast kan niet groter zijn: ruime luchtige lokalen, aangepaste tinten en een machinepark om u tegen te zeggen.

Lees verder onder de foto
'thek 2

Ere afgevaardigd bestuurder van het GO! (Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap) Raymonda Verdyck, sinds zeven jaar mee trekker van het project, zei hierover: “Gebouwen zijn belangrijk, net als nieuwe technieken. Maar ook een nieuwe manier van lesgeven werkt inspirerend bij de leerlingen.”

De nieuwe vleugel van de school omvat labo’s voor elektriciteit en technisch tekenen, verder onder meer ook werkplaatsen voor bouw, mechanica, lassen en elektriciteit. De school zet sterk in op opleidingen die zowel leiden naar de arbeidsmarkt als naar vervolgopleidingen in het hoger onderwijs. Het groeien leerlingenaantal maakt het mogelijk om vanaf het schooljaar 2023-2024 de nieuwe studierichtingen Maatschappij & Welzijn en Organisatie & Logistiek aan te bieden.

Lees meer over